За мен

Родена съм на 25.07.1954 г. в град Плевен. Завършила съм СУ Климент Орхидски - специалност българска фиология. Работих като преподавател по български език и илитература във Варна и София. В последствие съдбата ме отведе в Гърция, където живея и до сега. Имам прекрасна дъщеря Катина Груева Баба съм на Йоанна и Мартин.

Като всички останали души, така и аз дойдох в този си живот, държейки в ръцете си своя договор. Избрах си семейството, близките, храната и най-вече учителите си.

Поех на път, но все още не знаех как да разчитам табелките, поставени на него, но за живота няма невъзможни неща. Ето защо бях принудена да науча най-тежкия урок, свързан с моето здраве.

На 7 години се разболях от бъбречно заболяване, което продължи 23 години и според лекуващите ме лекари трябваше да премина на хемодиализа.

През тези 23 години се превърнах в просяк за здраве, вярвайки, че то се купува от аптеките с пари и някой друг да трябва да ме лекува, а един апарат да чисти кръвта ми ден през ден. Чувствах се загубена в бездната на отчаянието, а бях само на 30 години.

И тогава в тъмницата просветна ярка светлина и покани в живота ми слънчевата фея - лечителката Лидия Ковачева. Тя отвори пред мен вратата на природното училище и така станах ученичка в него.

Урок след урок, преживявания, нови опитности, промени и най-накрая болестта си отиде. Излекувах себе си и от просяк за здраве се превърнах в лекар сама на себе си.

Милена Нейкова и Лидия Ковачева
Милена Нейкова и Лидия Ковачева

Така се роди първата ми книга Пътечката на здравето - 1997 г.

В нея описвам метода на Лидиия Ковачева - плодово-чаения разтоварителен режим и приложението му в домашни условия. Споделям с читателите успешните изцеления в Къщата на здравето и убедеността, че всеки би могъл да го приложи, следвайки указанията.

Разгледай книгата

Успоредно с лечението на тялото се лекува и душата. Постепенно осъзнах, че тя е водещата сила в мен и така се потопих в енергийните вибрации на заобикалящия ме свят.

Така се роди следващата ми книга Всичко е енергия - 1998 г.

В нея съм се опитала да надникна зад пределите на видимия свят и на случващите се в живота ми събития и да открия онази сила, която ни кара да сме живи и да разчитае информацията на енергийните трептения около нас.

Разгледай книгата

Това са все уроци, преподавани от невидими учители от духовния свят.

Така се роди книгата Лидия Ковачева в природното училище, написана две години след смъртта й.

В нея тя като дух сподели с читателите свои идеи, които не можа да изкаже приживе.

Интересното в тази книга е, че духът на Лидия Ковачева ми продиктува нейното съдържание и аз се убедих, че няма смърт, че сме вечни души със забележителна сила.

Разгледай книгата

В същия дух на търсене на познанието написах следващата книга Бог е любов за силата на изцеляващата любов, когато й позволим да проникне в нас. Самата аз съм я преживяла не веднъж и съм благодарна на съдбата, че можах да се докосна до нея, чрез Жоао Дедеос.

Разгледай книгата

Така, година след година, работата с много хора ме научи на различни лечебни практики, които споделям в книгата Като видиш добро разкажи го - 20…. Тя е допълнено издание на Пътечката на здравето с всичко научено от мен през годините.

Разгледай книгата

Духовност и хранене, духовност и мислене, навлизане в душевните покои и вътрешна работа са темите, които и до днес ме вълнуват.

Така с фотояпарата си успях да заснема енергийни същности, орбсове, енергийни пътеки, както позитивни, така и негативни вибрации.

Плод на тази 15 годишна работа е книгата Познай себе си и оздравей. В нея съм публикувала част от вибрационните снимки с мои лечни впечатления.

Знам, че много от хората снимат подобни неща, без да могат да си ги обяснят.

В книгата има упражнения за виждане и осъзнаване на енергийните потоци.

Разгледай книгата

Дойде ред на седмата книга сътворена от мен - “Пътуване през порталите на времето” - 2021

Тя е една необикновена книга за един рядък психически феномен - пътуване на душата през времето и пространството и обогатяване с опитности и познания за бъдещето. Тя е плод на чудното пътешествие на швейцареца Пол Динах в действителността на 40 век - 3906 г. и запознаването му с историческите събития, случили се на Земята от 20 до 40 век. Събитието се случва през 9021 г., когато той се разболява от двете върлуващи тогава епидемии - нарколепсия и туберкулоза. Той изпада в кома, а душата му се събужда в напълно непознато за него тяло през 40 век и живее в него 1 година. Запознава се с живота на хората във всичките му сфери, както и с новата карта на Земята. Научава за най-важните събития, случили се с човечеството от 20 до 40 век. Научава езика на планетата и всичко описва в своя дневник, когато се завръща в своето тяло.

Аз просто обобщих и преразказах фактите, описани от него.

Разгледай книгата